Välkommen till Sandhamn, Västra Gotland

 

Ã…k kustvägen från Visby mot Klintehamn förbi Tofta strand, ta vägen som fortsätter ner mot Fröjel- Ekstakusten, då har du kommit till den delen av Gotland som är kantad av fina fiskelägen och stränder med fin sand, välkommen till Gotlands västra sida.

 

Visbys golfklubb i Västergarn, här påstås det att man kan se havet från alla golfhål, prova din swing på Kronholmen och se själv om det stämmer.

 

Fröjel Resort har man lyckats kombinera romantisk individualitet med ett brett utbud av spa-behandlingar och en restaurang med fantastisk mat och mycket god service, vilket ger anläggningen en unik fördel. En annan fördel är naturligtvis det fantastiska havsnära läget. Fröjel Resort består av semestervillor och lägenheter, men också av poolhus och ett s.k. ambiethotell. Anläggningen har även ett nytt gym på drygt 100 kvm. Här möts gästerna av moderna styrke- och konditionsmaskiner, perfekta för träning och workout. Anläggningen förfogar över en tomtyta på 9 000 kvm.

 

Fröjelgården är belägen 4 mil söder om Visby och ca 8 km söder om Klintehamn. Utsikten över havet och Karlsöarna är storslagen och närheten till bad och natur ger möjlighet till både vila och aktivitet. En kort promenad och du är på stranden.

 

Djupvik hotell är omnämnt i The White Guide 2014, en del säger att när man kommer till Visby hamn med båten från fastlandet till Gotland är känslan som att åka utomlands. Den känslan finns vid Djupvik, en kväll i juli då du sitter och njuter av solnedgången. Du har väl hört talas om magiska Gotland?

 

Russparken i Lojsta, här går "vilda" gotlandsruss fritt i skogen, har du tur kan du få se en skymt av de vackra hästarna.

 

Gör ett besök på Vikingabyn vid Tofta, det är spännande för gammal som ung och en uppskattad utflykt under sommaren.

 

Den större tätorten på västra gotland är Klintehamn, här ifrån går båtar till stora och lilla Karlsö.

 

I Klintehamn finns matvarubutiker, vårdcentral, tandläkare och bibliotek, kort sagt här finns all bekvämlighet du kan tänkas behöva. Missa inte Gotlandsrevyns årliga uppsättning på teater Rondo. Busstationen ligger centralt mitt i Klintehamn. Härifrån kan du byta busslinje och åka i stort sett överallt. I Klintehamn finns förskola och skola upp till årskurs nio och Donnersgymnasiet.

 

Välkommen till mitt  byggprojekt i Sandhamn